14-vuotias Rico Salmela on ratamoottoripyöräilijä Nokialta, joka ajaa EM- ja MM-sarjaa ulkomailla ympäri Eurooppaa. Ulkomailla vierähtää suunnilleen puolet vuodesta ja oppivelvollisuutensa Rico hoitaa koti- ja etäkoululla hyödyntäen videoyhteyksiä opettajien kanssa. Isä on Ricon tukena ja turvana ulkomaan reissuilla, äiti ja sisko odottavat koti-Suomessa.

Rico on 2-vuotiaana lähtenyt kokeilemaan motocrossia isän näyttäessä mallia. Ikää oli vasta viisi vuotta, kun Rico lähti isänsä kaverin mukaan kokeilemaan ratamoottoripyöräilyä. Siitä se innostus sitten lähti, kun hän pääsi pienellä pyörällä kokeilemaan pari kierrosta asfaltilla. Kilpailu-ura alkoi 6-vuotiaana erikoisluvalla Suomen Cup -sarjassa ja sieltä tuli mestaruus heti ensimmäisenä vuonna. 7-vuotiaana Rico osallistui ensimmäisen kerran Italiassa EM-kisoihin ja on siitä asti kilpaillut ulkomailla.Tavoitteena Ricolla on MotoGP:n kuninkuusluokka ja siellä mestaruuksien voittaminen – hän toivookin saavansa ratamoottoripyöräilystä itselleen ammatin. Haaveena on pärjätä omassa ikäluokassa hyvin ja saada sieltä hyvä pohja MM-luokkiin.

Kolme hauskaa faktaa Ricosta:

1. Tykkää käydä painimassa, mikä onkin hänen kakkosharrastus.
2. Mopoilun aloittamisen vaatimuksena oli, että mopon saa, kun oppii ajamaan ilman apupyöriä. Koko päivän harjoittelun jälkeen ruhjeilla oltiin mutta opittiin!
3. Tykkää tosi paljon aerobisesta urheilusta, kuten juoksemisesta.