Espanja, Girona 24.-28.10.2021

Gironassa oli tarkoitus kouluttautua myyntiedustajamme Tuomas Perttusen ja Autojani Oy:n omistajan Jani Heinosen kanssa Roberlon Blucrom-vesivärilinjaan. Vesivärilinja on Janille tuttu ja ollut käytössä jo puolen vuoden ajan, vaihtelevalla menestyksellä. Lähtökohtaisesti noin puolet maalauksista on onnistunut ja sävyt ovat olleet OK. Ongelmia on esiintynyt syksyn ohjelmistopäivityksen jälkeen lähinnä enää vain metalliväreissä. Uuden päivityksen myötä Roberlon tehdas lupasi, että myös metallisävyt parantuvat huomattavasti.

Koulutusmatkalle lähdettiin Janin kanssa Tampereelta sunnuntaina aamuyöllä ja tavattiin Tuomas Vantaalla noin klo 6:30. Barcelonassa vastassa oli Roberlon kuski, kuten oli sovittu. Iltapäivällä hotellille ja illalla syömään.

Maanantaina klo 8:00 Robelon Osman Vindell nouti meidät tehtaalle, missä agendana oli tehdä tehtaan parkkipaikalla olevista autoista värimallilappuja. Päivän aikana tehtiin noin 20 skannausta ja optimointia, ja saatiin hyvää oppia sekä skannerin että ohjelmiston (Icrome) käyttöön.Tiistaina maalattiin ja vertailtiin lappujen tuloksia. Kaikki maalatut laput olisivat kelvanneet häivytykseen. Viisi lappua ei täyttänyt skandinaavisia laatuvaatimuksia suorilla rajoilla. Roberlon selvityksen mukaan marraskuussa tuleva ohjelmistopäivitys tulee parantamaan tilannetta huomattavasti.Keskiviikkona testattiin Ferranin opastuksella akryylivärejä, uusia lakkoja ja pohjaväriä. Uusi KX 520 -lakka oli huikea. Kaksi tai jopa kolme täyttä kerrosta antoi loistavan kiillon ilman mitään haihduntarakkuloita tms. Tulos oli huikea, tästä saamme hyvän myyntituotteen! Myös KX 620 New Formula -lakka on huomattavasti vanhaa kehittyneempi versio. Tuotteella voidaan lakata isompia pintoja ilman ongelmia, ja kuivuminen tapahtuu ongelmitta ja nopeasti. Uusi Multy Seal helpottaa maalareiden työtä. Tuote voidaan ruiskuttaa suoraan e-coatin päälle, tai jos kyseessä on värin vaihto, se voidaan vetää suoraan vanhan lakkapinnan päälle ilman hiomista!Torstai-aamuna kuudelta taksiin ja Barcelonan kentältä suoraan Helsinki-Vantaalle. Yhteenvetona voidaan todeta, että Blucrom värilinja lähestyy pohjoismaisia laatustandardeja ollen jo nyt hyvinkin käyttökelpoinen. Varmuuden vuoksi kuitenkin Autojani Oy tulee käyttämään tuotetta ainakin 100 vedon verran, jotta saadaan onnistuneita vetoja ja varmistutaan tuotteen myyntikelpoisuudesta. Lakat kehittyy ja Roberlo panostaa tuotteisiin ja niiden toimivuuteen. Pelkästään sävyosastolla työskentelee jo 22 henkilöä. Katalonialainen täsmällisyys leimaa kaikkea tekemistä.
Tekstin kirjoittamisen jälkeen Autojani on jo ehtinyt testata metallivärejä ja ne ovat parantuneet. Tästä on hyvä jatkaa.

- Jussi Lindgren / Myyntipäällikkö -