Jokainen tietää miltä tuntuu käyttää surkeaa käsienpesuainetta. Viime vuosina monet ”vanhat hyvät aineet” ovat joko muuttuneet tai poistuneet markkinoilta tiukentuneiden standardien vuoksi. Esimerkiksi monissa pesuaineissa oleva rae on perinteisesti toteutettu pienillä muovikuulilla, joita ei ole enää saanut käyttää pesuaineissa vuoden 2020 alusta. Muovikuulan tilalla käytetään nykyään mm. maissin jyviä. Myös vaatimukset pesuaineita tuottaville yrityksille ovat tiukentuneet, tehden pienten käsienpesuainevalmistajien lupaprosesseista hyvin haastavia.

Kentällä näkeekin monenlaisia ratkaisuja, viimeisiä hyviä purkkeja säästellään viimeiseen asti ja osa vanhoista parroista käyttää sitä vanhaa tuttua jarrukliineriä käsien puhdistamiseen – mitä missään nimessä ei saa tehdä! Liuotinaineet ovat myrkyllisiä hengitettynä, ja sitä samaa ne ovat myös imeytyneenä verenkiertoon. Kaikista voimakkain pesuaine ei useinkaan ole paras käsille jatkuvassa käytössä, vaan käsienhoidossa ja -puhdistuksessa on tärkeintä löytää itselle sopivat tuotteet sen mukaan, minkälainen iho on ja minkälaista likaa työnteossa käsiin tarttuu.Auto- ja teollisuusalan likaisissa töissä kädet pysyvät parhaiten puhtaana ja kunnossa, kun kuiville käsille levitetään ennen työn aloittamista Americol käsiensuoja-aine. Se muodostaa suojaavan kerroksen iholle, joka auttaa estämään haitallisten aineiden imeytymistä ja helpottaa käsienpesua myöhemmin.

Käsienpesuun hyviä aineita ovat lian mukaan Roberlon käsienpesupasta, Americolin Yellow ja Yellow Pro -käsienpesuaine tai Paint-Ex Pro käsienpesuaine. Käsienpesupasta sekä Yellow ovat suosituimmat käsienpesuaineemme ja ne soveltuvat kaiken tyyppiselle lialle. Molemmat ovat tehokkaita ja hoitavia saippuapohjaisia aineita sillä erotuksella, että pasta on nimensä mukaisesti pastamainen ja Yellow nestemäisempi ja sisältää lisäksi sitrushedelmän D-limoneenia. Americolin Paint-Ex Pro soveltuu parhaiten maalin, liiman ja silikonin poistoon. Americolin Yellow Pro soveltuu vaativaan lianpoistoon, kuten rasvan, tervan, musteen ja liimamassan puhdistamiseen.

Puhdistamisen jälkeen käsille suositellaan levitettäväksi Americol käsienhoitoaine ihoa kosteuttamaan.

Jasperilta löytyy lisäksi käsipyyhkeitä, joilla puhdistat sekä pinnat että kädet näppärästi ja hellävaraisesti. KENT Käsipyyhkeet ja Americol käsipyyhkeet ovat apuna siellä, missä vettä ei ole saatavilla.

Kokeilemalla löydät oman suosikkisi!

 Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa uusista blogikirjoituksistamme!