MITEN JASPER REKRYTOI?

Jasper Oy rekrytoi ja kouluttaa ammattitaitoisia teknisen tukkukaupan myyntiedustajia melkein 40 vuoden kokemuksella. Jasperin myyntiedustajat ovat ehdottomasti tärkein voimavaramme. Edustajiemme keskimääräinen virkaikä on kunnioitettavasti yli 14 vuotta, mutta toiminnan jatkuvasti kasvaessa uusien edustajien rekrytoiminen on tarpeen.

Rekrytoiminen on jokaiselle yritykselle iso juttu ja siinä täytyy onnistua. Tässä juttusarjassa valotamme Jasperin rekrytointi- ja koulutusprosessia aina työpaikkailmoituksen julkaisusta kentällä tapahtuvaan tukeen saakka tuoreimpien myyntiedustajien avulla

kuva

KUVA 1. Jasperin pääkonttorin julkisivu Ylöjärvellä

JASPERIN REKRYPROSESSI ON ÄÄRIMMÄISEN SELKEÄ

Aivan ensimmäisenä myyntialueen vapauduttua julkaistaan työpaikkailmoitus tyypillisesti tyomarkkinatori.fi:ssä (entinen mol.fi). Olemme joskus käyttäneet rekrytointipalveluita, mutta olemme todenneet olevamme tehokkaampia ja tarkempia rekrytoidessamme itse itsellemme.

Jasper Oy:n rekrytointiprosessi on kuin raikas tuulahdus, sillä se on suunniteltu selkeäksi ja läpinäkyväksi. Näin voimme myös rekryprosessin aikana vastata aivan jokaiseen esille tulevaan kysymykseen välittömästi ja suoraan. Henkilöstömme arvostaa myös suoraa rekrytointia ja monille se olikin positiivinen osa työnhakua.

-Prosessi oli selkeä ja tieto eri vaiheista tuli nopeasti. Kaiken kaikkiaan jäi hyvä kuva koko prosessista, summaa Auto Uusimaan alueella hiljattain aloittanut edustajamme Mikko Meronen.

kuva

KUVA 2. "Edustajan putki". Tätä käytävää on jokainen edustajamme kulkenut kohti mainetta ja mammonaa.

HAKUAIKA

Hakuaika on tyypillisesti 1-2 kk, minkä jälkeen ilmoitamme kaikille jatkoon päässeille jatkosta. Hakuajan aikana myyntipäällikkömme puhelin soi kun kandidaatit soittelevat ja kyselevät tehtävästä lisää. Tämä on erittäin kannustettavaa.

-Oli hyvä ja selkeä. Tiedonkulku oli toimivaa, kiteyttää Jukka Jaakkola Auto Kouvolan alueelta.

-Selkeä prosessi ja riittävä tiedotus, komppaa Auto Kuopion Ari Kallio-Kokko.

kuva

KUVA 3. Kyltti kertoo, että kotona olet.

HAASTATTELUKIERROS 1

Ensimmäiset haastattelut pidetään parin viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Pirkamaan ulkopuolelle rekrytoidessa ensimmäiset haastattelukierrokset käydään yleensä TEAMS -videohaastatteluna. Ensimmäisessä haastattelussa kartoitetaan hakijan perusasioita ja tututustaan toisiimme.

Ensimmäisen haastattelukierroksen tehtävänä on myös motivoida hakijoita etenemään hakuprosessissa. Koemme erittäin tärkeäksi tehdä työnhakijalle selväksi että me haluamme hänet töihin. Näin ollen emme pelkästään haastattele hakijaa vaan kerromme myös itsestämme tasapuolisesti. Jasperilla ymmärrämme molemminpuolisen sitoutumisen merkityksen, ja haluamme myös myydä itseämme hakijalle, jotta hän olisi aidosti mahdollisimman sitoutunut ja innoissaan meillä työskentelystä jo hakuvaiheessa ja erityisesti kun työ alkaa.

kuva

KUVA 4. Pääkonttorin väen kärryt rivissä.

HAASTATTELUKIERROS 2

Toiselle kierrokselle kutsutaan mielestämme kaksi parasta hakijaa, eli todennäköisyydet kasvavat tässä vaiheessa jo huimasti päästä jasperilaiseksi! Toinen haastattelu pidetään Jasperin konttorilla Ylöjärvellä usein jo seuraavalla viikolla 1. haastattelusta lukien. Omaan pihaan on helppo saapua ja tilaa on kaikille vaikka ruutua ei aina olisikaan vapaana.

Finalisteja kannustetaan myös soittamaan haluamilleen Jasperin edustajille jotta he voivat rauhassa keskustella tulevasta työpaikasta saman työn tekijän kanssa ilman että haastattelija hengittää niskaan.

Lisäksi finalistit saavat mennä haluamansa edustajan kyytiin päiväksi, jolloin tulevan työnkuvan näkee käytännössä ja kokonaisuudessaan. Tämä on harvinainen ja arvostettu mahdollisuus ja omiaan sitouttamaan hakijoita tulevaan työhön jo tässä vaiheessa.

kuva

KUVA 5. Jasperin myyntikoulutuksessa uusi edustaja löytää itsensä.

-Hieno mahdollisuus kuulla muiden edustajien mielipiteitä ja ajatuksia jo rekryvaiheessa, ja päivän mukana kentällä pääset jo vähän tutustumaan siihen mitä tuleman pitää, kehuu Teollisuus Varkauden alueella aloittanut Janne Takkunen.

-Todella hyvä idea! Rikkoi kyllä jään tehokkaasti kun pääsi suoraan näkemään kaunistelematta mitä työ pitää sisällään, toteaa Auto Salon alueella aloittanut Kimmo Kallio.

-Tämä viestitti avoimuutta ja rehtiä peliä, päättää Ari Kallio-Kokko.

Kenttäpäivän mahdollisuutta kehui myös Teollisuus Jyväskylän uunituore edustaja Sami Räsänen:

-Kentälle meno oli täydellinen juttu! Hakemus oli luettu ja haastattelukin jo käyty mutta kentällä selkeni vielä paremmin mitä tämä työ on.

Seuraavassa osassa kerromme Jasperin vastavalitun myyntiedustajan intensiivikoulutusvaiheesta Jasperin pääkonttorilla.

kuva

KUVA 6. Kuvassa vasemmalta Jussi Lindgren, Joe Petälä, Sami Lehto ja Sami Räsänen. Kameran takana Tommi Lumiaho. Uusi myyntiedustaja saa taakseen alusta asti koko Jasperin myyntitukiorganisaation tuen.