Otsikko sisältää sen verran kovan väitteen, että se kaipaa perusteluja heti alkuun: Meidän 21 provisiopalkattua teknistä myyjää ovat pysyneet talossa keskimäärin yli 13 vuoden ajan ja olemme siitä erittäin ylpeitä.

Mistä se hyvä työpaikka on rakennettu?

Jasperilla lähestytään otsikon kysymystä hyvin käytännönläheisesti. Kaikki lähtee siitä, että perusasiat on hoidettu erinomaisesti. Meillä koko henkilökunta on töissä lähtökohtaisesti vakituisissa kokoaikaisissa työsuhteissa. Palkat maksetaan aina ajallaan, työterveys on huolehdittu hyvin ja perussäännöt ja prosessit on selkeät kaikille. Yhteisistä pelisäännöistä myös pidetään kiinni.

Myyjän näkökulmasta kaikille on selkeää mistä oma myyntialue alkaa ja mihin se päättyy, ketkä ovat omia kohdeasiakkaita ja miten palkka muodostuu (pohja + provisio + kulut). Näin varmistutaan siitä, ettei energiaa pala perusasioista murehtemiseen.

Myyjä on suurvisiiri ja yrityksen peruspilari

Jasperilla myyjät ovat oman alueensa suurimpia päättäjiä. Kunhan asiakaskäyntejä ja kauppaa syntyy tarpeeksi, he saavat päättää hyvin vapaasti siitä, miten päivänsä rakentavat. Osaamisen ja asiakassuhteiden rakentaminen vaatii pitkäjänteistä tekemistä, ja sitä me haluamme tukea kaikin keinoin. Meidän menestyksemme rakentuu ammattitaitoisen henkilökunnan varaan niin kentällä kuin konttorillakin.

Usko tulevaisuuteen on vahva

Jasper on perinteikäs kotimainen perheyritys. Me emme elä kvartaalitaloudessa, vaan yritystä on rakennettu yli 30 vuotta pitkäjänteisesti - ja samalla linjalla jatketaan. Vaikeidenkin aikojen kohdatessa ratkaisuja on haettu aina muualta kuin henkilökuluista. Kun koronapandemia lähti käyntiin Suomessa ja meidänkin myyntimme kärsi, me itseasiassa lisäsimme henkilökunnan määrää, sillä uskomme vahvasti tulevaisuuteen.


Jasperin päivän valmistelua.

Jasperin myyjien suusta kuultua, millainen talo Jasper on ja millaista oma työ on?

”Varma talo, mikään ei ole niin tärkeää kuin se että sää voit luottaa firmaan, että asiat hoidetaan niin kuin luvataan. Saat Jasperilta sellaista tukea mitä tarvit, koulutusta tuotteisiin, vinkkejä myyntiin, jos ahistaa niin ei tarvi yksin hakata päätä seinään.”
- Hannu Hintsala, 11 vuotta Jasperilla

”Työ on hyvin vapaata mutta vastuullista. Joutuu itte pitämään huolen siitä mitä päivän aikana tekee, mutta saa aika vapaasti valita. Niin kuin kaikessa vapaus luo vastuuta. Päivät vaihtelee, tietysti kun vuosia on kentällä kulkenut niin päivät rutinoituu, mutta ne ei kuitenkaan ole koskaan samanlaisia. Musta ei ois konttorissa istumaan. Tästä saa myös paljon hyviä kontakteja, kun tulee itte harrastettua ja tehtyä autojen kanssa. Työ on mukavaa, mutta välillä toki raskastakin. Paljon ajamista ja puhumista, sille tarvii vapaa-ajalla löytää sopivaa vastapainoa.” 
- Marko Sihtola, 15 vuotta Jasperilla

"Ihan hienoahan näitä hommia on tehdä, viihdyn töissäni oikein hyvin. 95 % pidän pomojakin ihan järkevinä. Tekemisen vapaus on se isoin juttu, eli että saa toteuttaa hommaa omalla tyylillään, eikä sanota valmiiksi miten kaikki asiat pitää tehdä. 99% asiakkaistakin on mukavia niin silloin hommia on kiva tehdä."
- Pasi Lehtinen, 5 vuotta Jasperilla

”Hyvät ja laadukkaat tuotteet, rekkuleita tulee toki joskus, mutta yleisesti tuotteisiin voi luottaa. Toimitukset saadaan asiakkaille hyvin perille.”
- Tomi Yliuntinen, 18 vuotta Jasperilla

"Mulle tärkeää on vapaus ja mukavat asiakkaat. Parasta on, kun pystyy auttaan asiakkaita niiden ongelmissa ja ratkomaan niitä. Hyvä asiakaspalaute on paras kiitos. Talon väki on kuin perhe, kait se jotain kertoo kuinka ihmiset on pysyny talossa.
- Mika Tarvainen, 16 vuotta Jasperilla


Haluaisitko sinä liittyä joukkoon?

Jos Jasper kuulostaa sinun kaltaiseltasi työpaikalta, kuulisimme sinusta mielellämme lisää. Palkkaamme keväällä 2022 autokorjaamoita ja -maalaamoita palvelevia uusia myyntiedustajia. Taustallasi ei ole väliä, me koulutamme sinut hyvin tehtävään perusteellisesti vuoden kestävässä peruskoulutusjaksossa ja tuemme kasvuasi pitkäjänteisesti täysiverikseksi jasperilaiseksi, oli taustasi mikä tahansa. Monet parhaista myyjistämme ovat ennen Japerille tuloa työskennelleet mitä erilaisimmissa ammateissa esimerkiksi rekkakuskina, kokkina, mekaanikkona tai merimiehenä.


Tunnelmia syksyiseltä parhaiden myyjien koulutusmatkalta.Jani nappasi vonkaleen.