Leevi Vappula, 17, istahtaa Jasper Oy:n neuvotteluhuoneen pöydän ääreen. Nokialainen Leevi puhuu vähän mutta asiaa, käyttää paljon aikaa yhteistyöverkostoonsa ja käy myös kylässä. Meillä Jasperilla on Leevin kanssa muutama vuosi sitten tullut juteltua lähinnä Ahveniston ajolinjoista ja Kymiringin tilanteesta, mutta nykyään yhteisiä nimittäjiä alkaa olla vähemmän. Nimittäin Leevi on siirtynyt jo aikaa sitten Europpan kilparadoille ja ajaa kilpaa tosissaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Leevi Vappula 2023

Ensimmäinen kerran Leevi istui kilpa-auton rattiin 5-vuotiaana.  Vappulat olivat Toijalan karting-radalla testaamassa isosiskolle hankittua karting-autoa, mutta kipinä ei osunutkaan alkuperäiseen maaliinsa.

Alusta asti sastamalaisen Monako FK -kerhon riveissä ajanut Leevi Vappula ajaa nykyään arvostetun Koiranen Kemppi Motorsportin autoa Prototype Cup Germany -sarjassa. Testikilometrejä kertyy lokakuulle yltävän kauden aikana runsaasti ja pari kilpailuakin saadaan kuluvalla kaudella plakkariin.

Marko Koirasen kilpa-autotallin kautta maailmanmaineeseen ovat ponnahtaneet muun muassa Carlos Sainz Jr. ja Valtteri Bottas. Jasper Oy:n mielestä Leevi on seuraava.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Sarjaa ajetaan pääasiassa Saksassa ja Hollannissa. Autona Leevillä on salamyhkäisesti nimetty LMP3. Sen voimanlähteenä on Nissanin valmistama viisilitrainen V8 moottori, josta irtoaa 480 hevosvoimaa. Huippunopeus on rajattu 290 km/h.

Kilpa-autoilun ulkopuolella Leevi ei jää toimettomaksi. Vapaa-aika käytetään kisakunnon ylläpitoon laajalla ja erittäin fyysisellä treeniohjelmalla. Loppuaika käytetäänkin työntekoon ja opiskeluun. Sähkötekniikan ammattiopintojen ja yhdistettyjen lukio-opintojen lisäksi Leevi poimii kaikki mahdolliset työvuorot McDonaldsissa ja viime talvena lisätienestejä löytyi puuklapien myynnistä. Jasper Oy kannustaa aina nuoria sekä aikuisiakin aktiivisuuteen niin vapaa-ajalla kuin työasioidenkin merkeissä.

Leevin kauden tenemistä ja uraa voit seurata hänen somekanavistaan Facebookissa ja Instagramissa.

Jasper Oy ylpeästi tukee ahkeraa, tunnollista ja harkitsevaista Leeviä urallaan, ja toivottaa onnea ja menestystä kaudelle 2023!