Yritysmaailma: Useimmat biokomponenttia sisältävät dieselit vaativat myös polttoainelisäaineen käyttöä

28.11.2014

Jasper ilmakuva konepörssi

Jasper Oy on toiminut vuodesta 1986 alkaen teknisen tukkukaupan maahantuojana. Yhtiö edustaa Suomessa KENT International yhtiön Certanium -korjaushitsaustuotteita sekä KENT -autonhuolto- ja teollisuuden kunnossapito-tuotteita. Automaalaamoihin ja korikorjaamoihin yhtiö toimittaa Roberlo maalaustuotteita. Uusina tuotteina ovat tulleet mukaan myös laadukaat polttoainelisäaineet sekä Norton-hiontatuotteet.

-Toimitamme pelkästään korkealaatuisia korjaukseen, huoltoon ja kunnossapitoon tarkoitettuja tuotteita. Tuotteis- tomme pitää sisällään mm. hitsauspuikot, huoltokemikaalit, automaalaus- ja hiontatuotteet, akkutyökalut sekä polttoainelisäaineet, myyntipäällikkö Jussi Lindgren listaa.

Hitsaustuotteet

-Hitsaustuotteissa olemme keskittyneet nimenomaan vaativien korjauksien Certanium hitsauspuikkoihin, -lankoihin ja juotosaineisiin joiden edut tulevat parhaiten esille hitsattaessa vaikeissa paikoissa, tuntemattomia metalliseoksia tai kappaleita jotka toistuvasti ovat rikkoutuneet.

-Filosofiamme on että ”Tee se kerralla kuntoon”. Yksi vahvuutemme on että meillä on tarjota tuote joka käy kaikille vauraudoille, toinen joka käy kaikille teräksille, ja kolmas joka käy kaikille hitsattaville alumiineille ja silumiineille. Palveluumme kuuluu aina henkilökohtaiset käynnit asiakkaan luona ja hitsausneuvonta myös puhelimitse, Lindgen kertoo.

Polttoainelisäaineet

-Kaikkien polttoainevalmis tajien on nykyisin lisättävä biokomponenttia dieselin sekaan jolloin puhutaan kasviperäisestä öljystä. Tämän takia polttoaine on monella tapaa muuttunut. Lisäaineilla pystytään estämään polttoaineen eriytymistä ja kosteuden keräytymistä säiliöihin. Lindgrenin mukaan varsinkin veneiden ja rekka- sekä kuorma-autojen tankkeihin voi muodostua jopa leväkasvustoa.

-Tämä on todella yleistä varsinkin veneiden tankeissa. Lisäaineemme ehkäisee leväkasvuston syntymistä polttoainetankeissa. Polttoainelisäaine lisäksi puhdistaa kulkemansareitin, eli tankin, linjaston ja jopa voitelee polttoainepumppua sekä poistaa karstaa suuttimista. Koska nykyaikaisten ajoneuvojen polttoainepihiys

perustuu siihen, että polttoaine ruiskutetaan hyvin ohuena suihkuina, ovat suuttimet samalla paljon herkempiä vikaantumiselle jos polttoaineessa on ylimääräisiä partikkeleita tukkimassa niitä. Tämä voi aiheuttaa epätäydellistä palamista ja sitä kautta moottorin muiden osien vikaantumista, kuten Turbon, EGR-venttiileiden ja hiukkas-suodattimien, jotka tukkeutuvat kaikista helpoimmin.

Lindgren kertoo, että suosituksena olisi tehdä käsittely vähintään kerran vuodessa, varsinkin vanhempiin ajoneu- voihin.

-Alle kolmen vuoden vanhoissa, jotka ovat koko ajan liikenteessä, ei tarvitse tällaisesta huolehtia. Monien uusien autojen huolto-ohjelmaankin kuuluu tällainen varotoimi. Moottoritekniikka ei ole pysynyt kaikilta osin polttoaine tekniikan kehityksen tasolla, koska EU:n päätökset eivät tule valmistajille kovinkaan paljon etukäteen.

Norton-tuotteet

-Maaliskuussa 2014 meille tulivat myyntiin Norton -tuotteet. Tämä käsittää Saint-Gobain yrityksen, hiontatuotteet jotka liittyvät korikorjauksiin ja maalauksiin, mutta soveltuvat erinomaisesti myös teollisuuden hitsaussaumojen hiontaan ja kiillotukseen. Kyseessä on maailman suurin yksittäinen hiontatuotteiden valmistaja, joka on todella tarkka tuotteidensa laadusta.

Uusi tehokaslogistiikkajärjestelmä

-Aloitimme toimintamme 28 vuotta sitten Certanium hitsaustuotteitteilla. Menestyksemme salaisuus on se, että olemme vuosi kerrallaan kehittäneet tätä yritystä. Hankimme sellaisia tuotteita myyntiin,joita asiakkaat haluavat ostaa. Meillä on hyvä ja moderni logistiikkaketju. Edustajamme tekevät tilauksen Lumia-puhelimellaan, käyttäen Wisemaster-ohjelmaa, josta tieto menee suoraan serverille. Kun edustaja Rovaniemellä saa tänään tilauksen, aletaan lähetystä pakkaamaan lähes reaaliajassa. Tavara on asiakkaalla seuraavana päivänä klo 14 mennessä Schenker Expressin välityksellä, Lindgren kertoo.

Jasper Oy:llä on noin 5000 asiakasta koko Suomen alueella. Yhtiö toimittaa kuukaudessa noin 1000-1600 monipaketti lähetystä, joka tarkoittaa noin 3800 yksittäistä pakettia.

-Uuteen logistiikkajärjestelmäämme kuuluvat uudet toimitilamme. Rakensimme isomman hallin ja konttorin Nokia-Ylöjärvi -moottoritien varteen. 1500 neliön varastollamme on kaikki uudet systeemit käytössä. Osoitteesta www.jasper.fi löytyy lisätietoa polttoaineiden lisäaineista ja muustakin tuotteistoon ja palveluihin liittyvistä asioista, Lindgren opastaa.

koneporssi_kuva2