Konepörssi: Jasper Oy panostaa logistiikkaan ja laadukkaisiin tuotteisiin

29.4.2014

koneporssi_kuva1

Teknisen kaupan maahantuojana tunnettu Jasper Oy on helmikuun puolivälissä muuttanut uusiin 1500 neliön toimitiloihin Ylöjärven Kolmikulmaan. Samanaikaisesti yritys on tehostanut logistiikkaansa sekä ottanut uuden tuoteryhmän valikoimiinsa.

Kuvat ja teksti: Miika Nyrö, Konepörssi 3/2014

Aikaisemmin Nokialla ja nyt Ylöjärvellä toimiva Jasper Oy edustaa ja maahantuo Kent Industrial yhtymän Certanium-korjaushitsaustuotteita sekä KENT-autonhuolto- ja teollisuuden kunnossapitotuotteita, Roberlo-autonmaalaustuotteita sekä edustaa Milwaukee-sähkötyökaluja. Uusimpana tuoteryhmänä valikoimiin ovat tulleet Saint Gobain Abrasiven Norton-hiontatuotteet maaliskuun alusta.

Uudet toimitilat

Jasper Oy:n uudet 1500 neliön toimitilat valmistuivat Ylöjärvelle helmikuun alkupuolella ja muutto tapahtui 17. helmikuuta. Tilat sijaitsevat logistisesti hyvällä paikalla yrityspuistoalueella aivan ohikulkutien varrella.

Varsinaisen varaston osuus toimitiloista on 1000 neliötä, toimistotiloja on noin 200 neliötä ja lisäksi on kaksi noin 150 neliön vuokratilaa. Rakennuksessa on paljon nykyaikaista tekniikkaa, kuten maalämmöllä toimiva lämmitys ja sormenjälkilukot. Paloluokitukseltaan koko rakennus on P2, koska siinä varastoidaan aerosoleja ja räjähtäviä aineita.

Myös varastokalusteet on uusittu. Kaikki pientavara on varastoitu Kastenin toimittamiin käteviin läpitäyttöhyllyihin, jotka on myös maadoitettu staattisen sähkön eliminoimiseksi. Pakkauspöydät on vaihdettu uusiin sähkötoimisiin, jolloin pöytätaso on helppo säätää sopivaksi pakkaajan pituuden mukaan.

koneporssi_kuva2
Jasper Oy:n uuteen valoisaan 1000 neliön varastoon mahtuu tavaraa ja nimikkeitä entistä enemmän ja tavaravirrat ovat entistä helpompia hallita.

Logistiikan ja myynnin ohjaus kännykällä

Jasper Oy:n tuotevalikoimiin kuuluu kaikkiaan noin 800 erilaista tuotenimikettä. Yrityksen asiakkaita ovat pääasiassa auto- ja raskaankalustonkorjaamot sekä -maalaamot, maarakennus- ja metsäkonekorjaamot sekä erilaiset teollisuuden korjaamot.

Jasper Oy myy korjaukseen ja kunnossapitoon tarkoitetut tuotteensa oman, koko maan kattavan myyntiorganisaationsa kautta suoraan käyttäjille. Yrityksen kaikilla 20 myyntiedustajalla on oma tuote- ja myyntialueensa ja he käyttävät WiseMaster-järjestelmää myyntityönsä hoitamiseen. WiseMaster-myynninohjausjärjestelmä toimii Windows 8 -pohjaisessa Nokia Lumia -matkapuhelimessa ”pilvipalvelimen” välityksellä. Järjestelmästä myyjät näkevät puhelimensa välityksellä omat asiakastietonsa, tuotteet, hinnastot sekä Ylöjärven keskustoimipaikan varastotilanteen eri tuotteille. WiseMasteria käytetään myös tuote-esittelyiden kirjaamiseen sekä asiakaskohtaisten jatkotoimenpiteiden hoitamiseen. Järjestelmän kautta kerätään tilaukset, jotka välittyvät suoraan toimistolle ja siten tilauksen keräämiseen. Lähes kaikki päivän aikana, ennen kello kolmea, tehdyt tilaukset saadaan toimitettua asiakkaille seuraavaksi päiväksi. Kuljetuksen ja jakelun hoitaa Schenker Express. Myös tuotteiden laskutus siirtyy rajapinnan kautta erilliselle Lemonsoft-laskutusohjelmalle.Lisäksi WiseMaster-järjestelmästä saadaan työaikaraportit sekä perusteet myyjien kilometri- ja päivärahoille.

Norton-tuotteet

Vuoden alusta Jasper Oy:n tuotevalikoimiin ovat kuuluneet laadukkaat Saint Gobainin Norton- ja Rasta-katkaisu/hiontalaikat, lamelli- ja minilamellilaikat, uudet erikoiskestävät Blaze Rapid Strip laikat maalin ja ruosteen poistoon, Vortex Rapid Blend sekä Vortex Rapid Finish -laikat viimeistelyyn ja Vortex Rapid Prep -laikat nopeaan viimeistelyyn, keraamiset Blaze X-Treme Life -hiontalaikat suora- ja kulmahiomakoneille. Myös pikakiinnityslaikan tuet ovat varastotavaraa. Tuotteet soveltuvat yhtä hyvin korjaamo- kuin tuotantopuolellekin.